Firma el Manifest!

El Pacte Nacional pel Referèndum expressa “total solidaritat” amb els inhabilitats pel 9N i torna a fer una crida al diàleg

En relació amb el procés participatiu del dia 9 de novembre de 2014, i les conseqüències judicials que l’han seguit, la Comissió Executiva del Pacte Nacional pel Referèndum davant les sentències condemnatòries de l’expresident de la Generalitat, Artur Mas; de l’ex-vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; i de l’ex-consellera Irene Rigau, dictades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, i la de Francesc Homs, ex-conseller de Presidència, jutjat pels mateixos fets al Tribunal Suprem, expressa d’acord amb els principis continguts en el Manifest aprovat el 23 de gener pel plenari del Pacte Nacional pel Referèndum, el següent:

La total solidaritat amb Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs. La Comissió creeu interpretar així el sentir dels més de dos milions tres-cents mil ciutadans de Catalunya que el dia 9 de novembre de 2014 van participar de forma conscient i voluntària en les votacions d’aquell procés participatiu.
L’absolut rebuig a la judicialització d’un conflicte polític que només pot resoldre l’acció política.
L’evidència de la paradoxa que suposa que uns dies després que hagin estat pronunciades les sentències condemnatòries del TSJC, el fins ara president del Tribunal Constitucional, òrgan al qual, suposadament, les persones condemnades van desobeir, hagi afirmat que el Tribunal Constitucional no pot resoldre el conflicte català, tot aconsellant, per contra, el diàleg polític de forma inexcusable i urgent.
La reiteració de les afirmacions contingudes en el Manifest del Pacte Nacional pel Referèndum allà on insta a “assolir un acord que estableixi les condicions i les garanties justes i necessàries per a la celebració d’un referèndum sobre la relació política de Catalunya amb l’Estat espanyol, reconegut per la comunitat internacional, el resultat del qual haurà de ser políticament vinculant i efectiu, basat en un debat escrupolosament democràtic, plural i en igualtat de condicions entre les legítimes opcions que avui es manifesten a Catalunya”.
L’exigència al govern de l’Estat espanyol i a les forces polítiques que li donen suport a les Corts Generals que actuïn a favor del debat polític i que abandonin la judicialització del conflicte amb les aspiracions catalanes com a via de resposta a aquestes.

 

Posted in General | Comentaris tancats a El Pacte Nacional pel Referèndum expressa “total solidaritat” amb els inhabilitats pel 9N i torna a fer una crida al diàleg

Joan Ignasi Elena: “Diuen mentides per allunyar els no independentistes del referèndum. No ho permetrem”

El coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, ha desgranat les mentides que aquells sectors contraris al referèndum expliquen per intentar aturar “la voluntat majoritària” del poble de Catalunya de decidir el seu futur a les urnes. En una conferència durant la segona jornada del IV Congrés ‘Qüestions d’Estat’ que organitza Òmnium Cultural Badalona-Barcelonès Nord, Elena ha denunciat que “diuen que el referèndum només és per votar la independència i el bategen com a referèndum secessionista. I això és una gran mentida: només busquen allunyar els no independenstistes del referèndum. No ho permetrem”.

El portaveu del PNR ha desglossat dues mentides més que “intenten escampar” per desactivar el referèndum. La primera, “dir que aquest procés és cosa de quatre eixelebrats quan la voluntat de votar uneix el 80% dels catalans i catalanes”. “Una altra mentida és dir que votar és il·legal; insistim que el referèndum és legal i és possible, però no hi ha voluntat política per fer-lo”, ha afegit.

Joan Ignasi Elena ha reivindicat la feina del Pacte Nacional pel Referèndum com una eina “útil” amb la missió de “mirar als ulls aquells que neguen el referèndum i dir-los que no s’amaguin més en mentides”. Una altra feina del PNR, segons Elena, és “tendir ponts sòlids dins el catalanisme polític per garantir-ne la cohesió”.

“Vindran temps molt complexes i cadascú tindrà les seves opcions i posicions, totes legítimes”, ha advertit el portaveu del grup coordinador, “però demanem que les diferències no ens separin”. “La condició de nació ens atorga sobirania i per tant ens dona dret a decidir el nostre futur col·lectiu a les urnes. Tenim dret a votar i aquesta és una veritat que ha arribat per quedar-se i créixer”, ha sentenciat Joan Ignasi Elena.

Posted in General | Comentaris tancats a Joan Ignasi Elena: “Diuen mentides per allunyar els no independentistes del referèndum. No ho permetrem”

El Pacte desembarca al Congrés de Diputats i al Parlament

El grup coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum treballa des de fa setmanes per fer arribar el Manifest a tots els grups polítics catalans i d’àmbit estatal i seguir sumant adhesions. A principis de mes, dos representants del PNR, Joan Ignasi Elena i Francesc de Dalmases, van viatjar a Madrid per buscar suports al Congrés de Diputats. L’objectiu de la visita era “fer pedagogia i explicar què és el Pacte Nacional pel Referèndum, un espai de trobada d’entitats on es reivindica el referèndum com l’eina per solucionar el futur polític de Catalunya, exercit el diàleg i el vot”.

 

Entre les trobades mantingudes, destaca la bona acollida de Podem, l’únic partit d’àmbit estatal que va rebre els representants del Pacte pel Referèndum. El portaveu Joan Ignasi Elena va agrair “especialment a Podem i el seu secretari general, Pablo Iglesias”, així com les seves confluències, la total disponibilitat per seure i escoltar els representants del PNR i no dubtar en cap moment a posicionar-se a favor de donar la veu a la ciutadania.

Joan Ignasi Elena i Francesc de Dalmases van mantenir reunions amb EH Bildu, Partit Nacionalista Basc, Esquerra Republicana de Catalunya, En Marea, PDeCAT i Podem-En Comú Podem. En aquest sentit, Elena lamenta la negativa del grup socialista al Congrés de Diputats a parlar amb els representants del Pacte Nacional pel Referèndum desplaçats a Madrid. Segons Elena, estan practicant “la tàctica de l’estruç” i ho compara amb l’actitud d’un nen que tanca els ulls i creu que així desapareixen els problemes: “en política els problemes se solucionen parlant i donant veu als ciutadans”. Per tot plegat, Joan Ignasi Elena els emplaça a reflexionar “i pròximament puguem parlar des de la discrepància i proposin alternatives per donar resposta a les inquietuds dels ciutadans de Catalunya”.

D’altra banda, el grup coordinador del PNR també ha fet una primera ronda de contactes amb els grups parlamentaris de JxSí, PSC, CSQP i la CUP. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, també ha rebut els membres del grup Joan Ignasi Elena, Francesc de Dalmases, Carme Laura Gil, Itziar González, Carme Porta, Francesc Pané, Maite Arqué i Jaume Bosch. L’executiva del Pacte ja va anunciar que demanaria trobades bilaterals amb tots els grups polítics del Parlament.

 

 

Posted in General | Comentaris tancats a El Pacte desembarca al Congrés de Diputats i al Parlament

Joan Ignasi Elena: “Emplacem el PSOE a abandonar el bloc del ‘no’ al diàleg i els demanem que reflexionin”

El coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, ha lamentat la negativa del grup socialista al Congrés de Diputats a seure i parlar amb els representants del Pacte Nacional pel Referèndum desplaçats a Madrid. Segons Elena, estan practicant “la tàctica de l’estruç” i ho ha comparat amb l’actitud d’un nen que tanca els ulls i creu que així desapareixen els problemes: “en política els problemes se solucionen parlant i donant veu als ciutadans”. “Els emplacem a que reflexionin i pròximament puguem parlar des de la discrepància i proposin alternatives per donar resposta a les inquietuds dels ciutadans de Catalunya”.

Els representants del PNR han volgut agrair a Bildu, PNB, En Marea, Esquerra Republicana, PDeCAT i Podem-En Comú Podem que hagin escoltat les reivindicacions del Pacte. “Agraïm especialment a Podem i el seu secretari general, Pablo Iglesias, i les confluències haver-nos rebut. Són partits d’àmbit estatal que no han dubtat a posicionar-se a favor de donar la veu als ciutadans”.

En declaracions als mitjans, Joan Ignasi Elena ha explicat que l’objectiu d’aquesta visita a Madrid ha estat “fer pedagogia i explicar què és el Pacte Nacional pel Referèndum, un espai de trobada d’entitats on es reivindica el referèndum com l’eina per solucionar el futur polític de Catalunya, exercit el diàleg i el vot”. En aquest sentit, el portaveu del PNR ha denunciat manca de voluntat política per no convocar el referèndum: “legalment és possible però s’amaguen darrere una pretesa legalitat per evitar un debat que és necessari”.

“El PNR és molt ampli, no es una cosa de quatre, son dues terceres parts del Parlament i la majoria d’electes, un 80% dels ciutadans” ha explicat Joan Ignasi Elena. I ha sentenciat: “al final no els quedarà més remei que parlar perquè la política es diàleg”.

 

Posted in General | Comentaris tancats a Joan Ignasi Elena: “Emplacem el PSOE a abandonar el bloc del ‘no’ al diàleg i els demanem que reflexionin”

El Pacte Nacional pel Referèndum es reuneix amb Bildu i PNB al Congrés de Diputats

El Pacte Nacional pel Referèndum s’ha reunit aquest dimecres a Madrid amb els grups parlamentaris de Bildu i el Partit Nacionalista Basc al Congrés de Diputats. L’objectiu de la trobada és fer-los arribar el Manifest i buscar complicitats fora de Catalunya per aconseguir un referèndum pactat i efectiu. En tots dos casos als dos grups se’ls ha fet entrega del text en castellà i en èuscar.

Per part del PNR han viatjat fins a Madrid Joan Ignasi Elena i Francesc de Dalmases. Per part de Bildu, han estat rebuts per Marian Beitialarrangoitia i Oskar Matutes, que han mostrat gran predisposició a fer arribar el Manifest als càrrecs electes de Bildu així com als ajuntaments on el partit de l’esquerra abertzale té representació. Tant Elena com de Dalmases han volgut traslladar als diputats de Bildu que la voluntat de fer un referèndum a Catalunya “no és una idea de quatre eixelebrats”, tot posant l’accent en el gran consens que votar el futur polític de Catalunya a les urnes genera a la societat catalana. “El Pacte aglutina posicions molt diverses, des de patronals fins la CUP passant per tot tipus d’entitats”, ha explicat Joan Ignasi Elena, “i ens uneix la determinació d’explicar-ho plegats; això és el que fem, explicar a Catalunya, a l’Estat i al món que el futur de Catalunya es resol votant”.

Pel que fa al PNB, Elena i De Dalmases han estat rebuts pel portaveu del grup al Congrés, Aitor Esteban. En aquest cas, la iniciativa ha tingut també bona acollida i receptivitat als plantejaments que uneixen el 80% de la societat catalana, com és el referèndum on decidir el futur polític. “El que demanem és un suport específic al moment polític que viu Catalunya”, ha conclòs Elena.

 

Posted in General | Comentaris tancats a El Pacte Nacional pel Referèndum es reuneix amb Bildu i PNB al Congrés de Diputats

Ja som 100.000 adherits!

En 15 dies hem aconseguit 100.000 inscrits al Manifest del Pacte, entre entitats i persones. Però hem de ser molts més! Ajuda’ns a arribar a tots els catalans i catalanes demanant als teus amics i familiars que signin el manifest i compartint la teva adhesió a les xarxes socials:

Volem decidir el nostre futur a les urnes!

 

Posted in General | Comentaris tancats a Ja som 100.000 adherits!

El Pacte pel Referèndum es reuneix amb grups polítics del Parlament de Catalunya

El grup coordinador del PNR ha fet una primera ronda de contactes amb els grups parlamentaris de JxSí, PSC, CSQP i la CUP. La presidenta del Parlament, també ha rebut els membres del grup Joan Ignasi Elena, Francesc de Dalmases, Carme Laura Gil, Itziar González, Carme Porta, Francesc Pané, Maite Arqué i Jaume Bosch. L’executiva del Pacte ja va anunciar que demanaria trobades bilaterals amb tots els grups polítics del Parlament.

Els membres del Pacte han estat rebuts per Jordi Turull i Roger Torrent, president i portaveu adjunt de Junts pel Sí; Lluís Rabell, Joan Coscubiela i Albano Dante Fachin de Catalunya Sí que es Pot; i Joan Garriga, Gabriela Serra, Mireia Vehí i Anna Gabriel de la CUP. Tots tres grups, tant Junts pel Sí com la CUP i CSQP, que formen part del Pacte, han refermat el seu compromís amb el referèndum efectiu així com amb el manifest.

De la seva banda, el PSC, malgrat no formar part del PNR, també ha volgut rebre els representants del Pacte pel Referèndum tal com fan amb tots els agents socials del país. En aquesta trobada hi han estat presents la portaveu del grup parlamentari, Eva Granados, i el portaveu adjunt, Ferran Pedret.

 

Posted in General | Comentaris tancats a El Pacte pel Referèndum es reuneix amb grups polítics del Parlament de Catalunya