Pacte Nacional pel Referèndum
Joan Ignasi Elena: “Emplacem el PSOE a abandonar el bloc del ‘no’ al diàleg i els demanem que reflexionin”

Joan Ignasi Elena: “Emplacem el PSOE a abandonar el bloc del ‘no’ al diàleg i els demanem que reflexionin”

El coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, ha lamentat la negativa del grup socialista al Congrés de Diputats a seure i parlar amb els representants del Pacte Nacional pel Referèndum desplaçats a Madrid. Segons Elena, estan practicant “la tàctica de l’estruç” i ho ha comparat amb l’actitud d’un nen que tanca els ulls i creu que així desapareixen els problemes: “en política els problemes se solucionen parlant i donant veu als ciutadans”. “Els emplacem a que reflexionin i pròximament puguem parlar des de la discrepància i proposin alternatives per donar resposta a les inquietuds dels ciutadans de Catalunya”.

Els representants del PNR han volgut agrair a Bildu, PNB, En Marea, Esquerra Republicana, PDeCAT i Podem-En Comú Podem que hagin escoltat les reivindicacions del Pacte. “Agraïm especialment a Podem i el seu secretari general, Pablo Iglesias, i les confluències haver-nos rebut. Són partits d’àmbit estatal que no han dubtat a posicionar-se a favor de donar la veu als ciutadans”.

En declaracions als mitjans, Joan Ignasi Elena ha explicat que l’objectiu d’aquesta visita a Madrid ha estat “fer pedagogia i explicar què és el Pacte Nacional pel Referèndum, un espai de trobada d’entitats on es reivindica el referèndum com l’eina per solucionar el futur polític de Catalunya, exercit el diàleg i el vot”. En aquest sentit, el portaveu del PNR ha denunciat manca de voluntat política per no convocar el referèndum: “legalment és possible però s’amaguen darrere una pretesa legalitat per evitar un debat que és necessari”.

“El PNR és molt ampli, no es una cosa de quatre, son dues terceres parts del Parlament i la majoria d’electes, un 80% dels ciutadans” ha explicat Joan Ignasi Elena. I ha sentenciat: “al final no els quedarà més remei que parlar perquè la política es diàleg”.

 

FER UN DONATIU

MÉS INFORMACIÓ
FER UN DONATIU