Pacte Nacional pel Referèndum
Les universitats públiques aprovaran mocions de suport al referèndum

Les universitats públiques aprovaran mocions de suport al referèndum

Jornada de recollida massiva de suports al Referèndum a les universitats públiques catalanes

 

Representants del claustre de les universitats públiques catalanes presentaran als òrgans de govern de les respectives institucions mocions de suport al Referèndum perquè s’aprovin les properes setmanes. «És una mostra clara del compromís de les comunitats universitàries del país perquè la solució al conflicte polític que viu Catalunya se solucioni debatent i finalment votant», ha assegurat Joan Ignasi Elena, portaveu del Pacte Nacional pel Referèndum. La coordinadora Carme Laura Gil ha recordat que les universitats públiques catalanes ja estaven adherides al Pacte Nacional pel Dret a Decidir:  «passar ara al Pacte Nacional pel Referèndum és el pas lògic». Gil ha agraït l’alt grau d’implicació amb el referèndum de les universitats «perquè aquí és on es conrea el talent, la passió per la recerca i el debat».

L’anunci coincideix amb una jornada de recollida de suports al referèndum a les universitats emmarcada en la campanya que el Pacte va iniciar per Sant Jordi. S’han instal·lat punts de recollida en una quinzena de campus d’universitats públiques excepte a la UAB que es va fer fa uns dies. La iniciativa compta amb el suport de la plataforma Universitats per la República i la col·laboració del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), l’Associació d’Estudiants Progressistes (AEP) i la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya (FNEC). «Una mostra més de la transversalitat que hi ha dins del Pacte i sobretot en la defensa del Referèndum», ha assegurat Carme-Laura Gil. El portaveu Joan Ignasi Elena i els coordinadors Carme-Laura Gil, Francesc de Dalmases, Francesc Pané i Carme Porta han visitat aquest migdia un dels punts de recollida de suports al campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra a Barcelona.

Una vintena d’exrectors, al costat del Referèndum

El grup coordinador del PNR també ha anunciat també que una vintena d’exrectors han mostrat el seu suport al referèndum. Són:

 • Enric Argullol, Universitat Pompeu Fabra

 • Lluis Arola, Universitat Rovira i Virgili

 • Joan Batlle, Universitat de Girona

 • Assumpta Fargas, Universitat de Vic

 • Gabriel Ferraté, Universitat Politècnica de Catalunya

 • Josep Ferrer Llop, Universitat Politècnica de Catalunya

 • Anna M. Geli, Universitat de Girona

 • Antoni Giró, Universitat Politècnica de Catalunya

 • Francesc X. Grau, Universitat Rovira i Virgili

 • Joan Martí i Castell, Universitat Rovira i Virgili

 • Josep Maria Nadal, Universitat de Girona

 • Josep Argemí, Universitat Internacional de Catalunya

 • Ramon Pascual, Universitat Autònoma de Barcelona

 • Màrius Rubiralta, Universitat de Barcelona

 • David Serrat, Universitat de Barcelona

 • Carles Solà, Universitat Autònoma de Barcelona

 • Ricard Torrents, Universitat de Vic

 • Imma Tubella, Universitat Oberta de Catalunya

 • Joan Viñas, Universitat de Lleida

 

FER UN DONATIU

MÉS INFORMACIÓ
FER UN DONATIU