Pacte Nacional pel Referèndum
Joan Ignasi Elena: «Estem vivint una revolta democràtica de milers i milers de ciutadans que volen votar ‘No’ o que dubten i que volen sentir arguments i volen votar»

Joan Ignasi Elena: «Estem vivint una revolta democràtica de milers i milers de ciutadans que volen votar ‘No’ o que dubten i que volen sentir arguments i volen votar»

 

El portaveu del Pacte ha assegurat que els més de mig milió de suports rebuts han de fer «rebel·lar l’Espanya moderna»

Joan Ignasi Elena, portaveu del Pacte Nacional pel Referèndum ha assegurat que al país «Estem vivint una revolta democràtica» i en concret una revolta dels que volen votar «no». Ha assegurat: «Hi ha una revolta democràtica de milers i milers de ciutadans que volen votar ‘No’ o que dubten i que volen sentir arguments, volen sentir debat i volen votar». Elena ha afegit que aquest ciutadans «No volen ser tutelats, volen votar: diuen ben alt que el ‘sí’ i el ‘no’ no divideix, que el que divideix és tractar-os de menors d’edat, que el que divideix és la mentida i la manipulació».

Elena, acompanyat de la resta de membres de l’executiva del Pacte Nacional pel Referèndum, ha explicat que el nombre de suports recollits ja supera els 500.000 i ha remarcat la transversalitat i pluralitat al si del Pacte: «Amb aquests suports i amb aquesta força ens adrecem a l’Espanya democràtica i moderna, perquè es rebel·li contra la foscor i contra el passat, contra el silenci, contra l’amenaça i contra la por». Elena també s’ha adreçat al govern espanyol i al PP «perquè es tregui d’una vegada la vena dels ulls: tancar els ulls a la realitat no la canvia, només et deixa en una posició ridícula; però la realitat no canvia per molt que s’amaguin». I els ha demanat: «Que escoltin al poble de Catalunya i que dialoguin».

Elena ha interpel·lat el president Puigdemont, present a l’acte, perquè gestioni «aquest immens suport al Referèndum: som dipositaris d’aquest enorme tresor que no és propietat de ningú, sinó de tots els que som aquí i en darrer terme del nostre país, del poble de Catalunya». Elena ha acabat la seva intervenció assegurant : «Sempre hem estat, som i serem un sol poble».

El discurs de Joan Ignasi Elena ha tancat un acte que ha omplert el Palau de Congressos de Catalunya, en el qual també han intervingut Rubén Wagensberg, de la Plataforma Casa Nostra/Casa Vostra; Bel Olid, presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, el cineasta Pere Portabella i el poeta granadí Luis Garcia Montero. També s’ha donat veu a entitats que integren el Pacte i s’ha visualitzat el suport d’una quarantena de personalitats internacionals que donen suport al Referèndum.

L’acte ha acabat amb una foto de família dels coordinadors del Pacte, les entitats que l’integren i el president Carles Puigdemont, la presidenta Carme Forcadell i Gerardo Pisarelllo, alcalde accidental de Barcelona, i la resta d’autoritats. Han assistit a l’acte els membres del govern, l’expresident Artur Mas, els expresidents del Parlament de Catalunya, diputats i senadors dels partits que donen suport al Referèndum, els responsables del sindicats, consols i altres personalitats.

FER UN DONATIU

MÉS INFORMACIÓ
FER UN DONATIU