Pacte Nacional pel Referèndum
El Pacte desembarca al Congrés de Diputats i al Parlament

El Pacte desembarca al Congrés de Diputats i al Parlament

El grup coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum treballa des de fa setmanes per fer arribar el Manifest a tots els grups polítics catalans i d’àmbit estatal i seguir sumant adhesions. A principis de mes, dos representants del PNR, Joan Ignasi Elena i Francesc de Dalmases, van viatjar a Madrid per buscar suports al Congrés de Diputats. L’objectiu de la visita era “fer pedagogia i explicar què és el Pacte Nacional pel Referèndum, un espai de trobada d’entitats on es reivindica el referèndum com l’eina per solucionar el futur polític de Catalunya, exercit el diàleg i el vot”.

 

Entre les trobades mantingudes, destaca la bona acollida de Podem, l’únic partit d’àmbit estatal que va rebre els representants del Pacte pel Referèndum. El portaveu Joan Ignasi Elena va agrair “especialment a Podem i el seu secretari general, Pablo Iglesias”, així com les seves confluències, la total disponibilitat per seure i escoltar els representants del PNR i no dubtar en cap moment a posicionar-se a favor de donar la veu a la ciutadania.

Joan Ignasi Elena i Francesc de Dalmases van mantenir reunions amb EH Bildu, Partit Nacionalista Basc, Esquerra Republicana de Catalunya, En Marea, PDeCAT i Podem-En Comú Podem. En aquest sentit, Elena lamenta la negativa del grup socialista al Congrés de Diputats a parlar amb els representants del Pacte Nacional pel Referèndum desplaçats a Madrid. Segons Elena, estan practicant “la tàctica de l’estruç” i ho compara amb l’actitud d’un nen que tanca els ulls i creu que així desapareixen els problemes: “en política els problemes se solucionen parlant i donant veu als ciutadans”. Per tot plegat, Joan Ignasi Elena els emplaça a reflexionar “i pròximament puguem parlar des de la discrepància i proposin alternatives per donar resposta a les inquietuds dels ciutadans de Catalunya”.

D’altra banda, el grup coordinador del PNR també ha fet una primera ronda de contactes amb els grups parlamentaris de JxSí, PSC, CSQP i la CUP. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, també ha rebut els membres del grup Joan Ignasi Elena, Francesc de Dalmases, Carme Laura Gil, Itziar González, Carme Porta, Francesc Pané, Maite Arqué i Jaume Bosch. L’executiva del Pacte ja va anunciar que demanaria trobades bilaterals amb tots els grups polítics del Parlament.

 

 

FER UN DONATIU

MÉS INFORMACIÓ
FER UN DONATIU