Pacte Nacional pel Referèndum
El Pacte Nacional pel Referèndum expressa “total solidaritat” amb els inhabilitats pel 9N i torna a fer una crida al diàleg

El Pacte Nacional pel Referèndum expressa “total solidaritat” amb els inhabilitats pel 9N i torna a fer una crida al diàleg

En relació amb el procés participatiu del dia 9 de novembre de 2014, i les conseqüències judicials que l’han seguit, la Comissió Executiva del Pacte Nacional pel Referèndum davant les sentències condemnatòries de l’expresident de la Generalitat, Artur Mas; de l’ex-vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; i de l’ex-consellera Irene Rigau, dictades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, i la de Francesc Homs, ex-conseller de Presidència, jutjat pels mateixos fets al Tribunal Suprem, expressa d’acord amb els principis continguts en el Manifest aprovat el 23 de gener pel plenari del Pacte Nacional pel Referèndum, el següent:

La total solidaritat amb Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs. La Comissió creeu interpretar així el sentir dels més de dos milions tres-cents mil ciutadans de Catalunya que el dia 9 de novembre de 2014 van participar de forma conscient i voluntària en les votacions d’aquell procés participatiu.
L’absolut rebuig a la judicialització d’un conflicte polític que només pot resoldre l’acció política.
L’evidència de la paradoxa que suposa que uns dies després que hagin estat pronunciades les sentències condemnatòries del TSJC, el fins ara president del Tribunal Constitucional, òrgan al qual, suposadament, les persones condemnades van desobeir, hagi afirmat que el Tribunal Constitucional no pot resoldre el conflicte català, tot aconsellant, per contra, el diàleg polític de forma inexcusable i urgent.
La reiteració de les afirmacions contingudes en el Manifest del Pacte Nacional pel Referèndum allà on insta a “assolir un acord que estableixi les condicions i les garanties justes i necessàries per a la celebració d’un referèndum sobre la relació política de Catalunya amb l’Estat espanyol, reconegut per la comunitat internacional, el resultat del qual haurà de ser políticament vinculant i efectiu, basat en un debat escrupolosament democràtic, plural i en igualtat de condicions entre les legítimes opcions que avui es manifesten a Catalunya”.
L’exigència al govern de l’Estat espanyol i a les forces polítiques que li donen suport a les Corts Generals que actuïn a favor del debat polític i que abandonin la judicialització del conflicte amb les aspiracions catalanes com a via de resposta a aquestes.

 

FER UN DONATIU

MÉS INFORMACIÓ
FER UN DONATIU