Pacte Nacional pel Referèndum
El Pacte Nacional pel Referèndum es reuneix amb Bildu i PNB al Congrés de Diputats

El Pacte Nacional pel Referèndum es reuneix amb Bildu i PNB al Congrés de Diputats

El Pacte Nacional pel Referèndum s’ha reunit aquest dimecres a Madrid amb els grups parlamentaris de Bildu i el Partit Nacionalista Basc al Congrés de Diputats. L’objectiu de la trobada és fer-los arribar el Manifest i buscar complicitats fora de Catalunya per aconseguir un referèndum pactat i efectiu. En tots dos casos als dos grups se’ls ha fet entrega del text en castellà i en èuscar.

Per part del PNR han viatjat fins a Madrid Joan Ignasi Elena i Francesc de Dalmases. Per part de Bildu, han estat rebuts per Marian Beitialarrangoitia i Oskar Matutes, que han mostrat gran predisposició a fer arribar el Manifest als càrrecs electes de Bildu així com als ajuntaments on el partit de l’esquerra abertzale té representació. Tant Elena com de Dalmases han volgut traslladar als diputats de Bildu que la voluntat de fer un referèndum a Catalunya “no és una idea de quatre eixelebrats”, tot posant l’accent en el gran consens que votar el futur polític de Catalunya a les urnes genera a la societat catalana. “El Pacte aglutina posicions molt diverses, des de patronals fins la CUP passant per tot tipus d’entitats”, ha explicat Joan Ignasi Elena, “i ens uneix la determinació d’explicar-ho plegats; això és el que fem, explicar a Catalunya, a l’Estat i al món que el futur de Catalunya es resol votant”.

Pel que fa al PNB, Elena i De Dalmases han estat rebuts pel portaveu del grup al Congrés, Aitor Esteban. En aquest cas, la iniciativa ha tingut també bona acollida i receptivitat als plantejaments que uneixen el 80% de la societat catalana, com és el referèndum on decidir el futur polític. “El que demanem és un suport específic al moment polític que viu Catalunya”, ha conclòs Elena.

 

FER UN DONATIU

MÉS INFORMACIÓ
FER UN DONATIU