Pacte Nacional pel Referèndum
Joan Ignasi Elena: «La transversalitat que hi ha al Pacte Nacional pel Referèndum és el reflex de la pluralitat del país»

Joan Ignasi Elena: «La transversalitat que hi ha al Pacte Nacional pel Referèndum és el reflex de la pluralitat del país»

El portaveu del PNR i el coordinador Jaume Bosch han participat aquest dilluns en una taula rodona amb representants de partits, sindicats i entitats a Sant Boi de Llobregat

El portaveu del PNR, Joan Ignasi Elena, ha destacat la “transversalitat” i “pluralitat” que hi ha al sí del Pacte com un dels valors més importants. Catalunya és un país plural, tots tenim una mirada diferent; però en un moment un grup de gent diferent ens vam mirar als ulls i vam decidir que malgrat les opinions diverses, tots crèiem que el conflicte actual es resolia votant i que s’ha de donar la paraula als ciutadans, ha explicat Elena. El portaveu del PNR ha desmentit la manca de legalitat per poder convocar un referèndum: «Un pot estar en contra del referèndum, però no pot dir que no és legal, perquè és fals». «Tenim molt clar que el futur del país no el decidiran per nosaltres», ha sentenciat.

El portaveu del PNR ha participat aquest dilluns a la tarda en una taula rodona a Sant Boi de Llobregat, acompanyat per representants de partits polítics (ERC, PdeCAT, CUP i PODEM), sindicats (CCOO I UGT) i entitats (Òmnium, ANC, Súmate, CONFAVC). Per part del PNR també hi ha assistit un altre dels coordinadors, Jaume Bosch, que ha argumentat la necessitat del referèndum per «la força que ens dona» i pel «reconeixement internacional» que aporta. «Volem saber què opina el poble de Catalunya, però no a través d’enquestes, sinó votant», ha dit Bosch.

Les entitats i partits que han participat en la taula rodona han reafirmat la necessitat d’un referèndum com a solució al conflicte polític actual. «Catalunya és una nació i la ciutadania ha de poder decidir el seu futur; volem decidir-ho tot», ha explicat Josep Maria Romero, representant de CCOO al Baix Llobregat. Des de la UGT al Baix Llobregat, el seu representant, Carlos de Pablo, ha assegurat: «Els catalans i les catalanes tenen el dret a decidir el seu futur i només els catalans i les catalanes tenen aquest dret».

FER UN DONATIU

MÉS INFORMACIÓ
FER UN DONATIU